I det fynske folks tjeneste

Jobkamp: Ti arbejdsløse per ledige stilling på Fyn

Nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at der på Fyn er 10 ledige per opslåede stilling.

Fyn har for mange ledige per job. Foto: Michael Bothager /Scanpix Denmark

Fyn ligger på en tredjeplads, når det kommer til at levere ledige til jobs. Kun overgået af Nordjylland og Vest- og Sydjylland havde Fyn 10,6 ledige mennesker til opslåede stillinger i 3. kvartal af 2016

Før den økonomiske krises udbrud i 2008 lå dette tal på 4,6 ledige per stilling, viser tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. 

Nogle fynske kommuner har klaret sig bedre end andre, når det kommer til at få mennesker i arbejde. 

Således toppede Middelfart på en 10. plads over de kommuner, som har haft størst vækst i lønmodtagerbeskæftigelsen siden 3. kvartal 2013.  Lige efter kommer Kerteminde. De to kommuner har henholdsvis haft en fremgang på 9,2 procent og 8,9 procent. 

Faaborg-Midtfyn rammer bunden

Faaborg-Midtfyn Kommune ender til gengæld på en 5. plads i bunden, når det gælder om at beskæftige byens borgere. Den midtfynske kommune har haft en nedgang på 3,8 procent. Ligeledes har Nyborg også haft en mærkbar nedgang på 2 procent. 

Odense har haft en fremgang siden 2013 på 1,6 procent flere beskæftigede, men halter stadig efter de andre store byer i Danmark. 

Cheføkonom i Dansk Erhverv, Steen Bocian,  udtaler til Berlingske, at det er overraskende, at Odense står svagt i det samlede beskæftigelsesbillede i Danmark. 

- Den fynske kommune har præsteret, at ligne en udkantskommune, selvom den ligger midt i landet, bemærker Steen Bocian til Berlingske.