Jørgen er årets kortoffelambassadør

Chipskongen Jørgen fra KiMs' reklamer blev udnævnt til årets kartoffelambassadør 2012.

- Når vi tænder for fjernsynet, toner KiMs' Chipskonge, Jørgen, frem og erklærer sin kærlighed til kartoflerne. Det har han nu gjort år efter år. Og vi forventer, at han også i 2012 vil arbejde for fortsat forbrug af kartofler. Derfor fortjener han at blive udråbt til årets kartoffelambassadør 2012, sagde Odenses borgmester Anker Boye (S) i sin egenskab af formand for Danmarks Kartoffel Råd.

Chipskongen Jørgen (Henning Jacobsen) har netop modtaget hæderen i form af et diplom. Det skete ved årsmødet i Danmarks Kartoffel Råd på Egeskov Slot, hvor bl.a. den tidligere kartoffelambassadør, Stig Rossen, stod for en del af underholdningen.

- Tusind tak for udnævnelsen, selvom den kommer lidt sent! Ambassadørtitlen er en stor ære for alle kartofler, for Kims og for mig - også selvom der jo desværre ikke følger en ambassadørbolig med. Men som jeg har sagt så mange gange før: I'm a lucky potato, sagde Chipskongen Jørgen (Henning Jacobsen) ved udnævnelsen.

KiMs' administrerende direktør, Kim Munk, er i anledning af udnævnelsen af Chipskongen Jørgen blevet optaget i Danmarks Kartoffel Råd.

Prins Joachim er protektor

H.K.H. Prins Joachim er protektor for Danmarks Kartoffel Råd, mens fødevareminister, Mette Gjerskov, er æresmedlem.

Siden prisen blev indstiftet i 2001 er kendte som f.eks. Niels Helveg Petersen, Rikke Hørlykke, Bertel Haarder og Per Pallesen blevet udråbt til kartoffelambassadører.

Kriteriet er, at ambassadørerne skal støtte udbredelsen af kartoflen.

Danmarks Kartoffel Råd blev stiftet den 10. december 1996. Formålet med rådet er at bringe spisekartoflen tilbage på det nationale spisekort ved at udbrede kendskabet til kartoflen og dens anvendelsesmuligheder.