I det fynske folks tjeneste

Journalist og medieboss Jørgen Flindt er død

Journalist og mediechef Jørgen Flindt Pedersen døde mandag i sit hjem i Kerteminde efter kort tids sygdom. Han blev 80 år.

Efter kort tids sygdom døde Jørgen Flindt Pedersen mandag i sit hjem i Kerteminde. Foto: Bjarke ørsted/Ritzau Scanpix

Den fynske journalist og mangeårige mediechef Jørgen Flindt Pedersen er død. Efter kort tids sygdom døde han mandag i sit hjem i Kerteminde.

Det oplyser familien til Ritzau.

Jørgen Flindt Pedersen har en lang karriere bag sig og var op gennem 1970'erne og 80'erne en af Danmarks mest kendte medienavne. Han er måske bedst kendt som den ene i den dynamiske og hårdtslående DR-duo med tilnavnet "Gulddrengene".

Hans journalistiske makker i projektet var Erik Stephensen, som han også siden var sammen med om at relancere dagbladet Aktuelt, der blev til Det Fri Aktuelt.

Læs også TV 2/Fyn-journalist vinder pris for serie om dødsfald på botilbud

Flindt Pedersen blev uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet i 1964 og blev samme år udenrigsredaktør ved det hedengangne dagblad Demokraten.

Han arbejdede i en lang årrække for Danmarks Radio, men var som nævnt også chefredaktør på avisen Det Fri Aktuelt fra 1987-1993, inden han fra 1993-2000 var administrerende direktør for TV 2.

Han har i perioden også udgivet flere bøger og lavet en lang række dokumentarfilm. Han vandt i 1979 den største danske journalistiske pris, Cavlingprisen.

Jørgen Flindt Pedersen blev født i Odense og boede efter han stoppede på TV 2 i Kerteminde.

Han efterlader sig hustruen Birgitte, børnene Charlotte, Malene og Lars samt en række børnebørn.