I det fynske folks tjeneste

Journalist truet med våben i Vollsmose

DR-ansat blev tirsdag truet med våben i Vollsmose. Journalister kan dog godt færdes i området, siger kollega.

En journalist fra Danmarks Radio måtte tirsdag sammen med sin fotograf flygte ud af Odense-bydelen Vollsmose efter at være blevet truet af flere beboere.

- Vi oplevede, at nogle unge mænd trak en kniv op af lommen og pegede den mod os, og da en ung mand kom løbende ud med en kølle, så tænkte vi, at vi hellere måtte komme væk, fortæller DR-journalist Heidi Callesen til dr.dk.

Hun var sammen med fotografen taget til Vollsmose for at interviewe en arrangør af en Eid-fest, der afsluttede muslimernes fastemåned ramadanen.

Trods urolighederne gjorde politiets tilstedeværelse, at Heidi Callesen følte, at hun sammen med fotografen kunne forsvare at blive på stedet. Da politiet tog af sted, ændrede situationen sig imidlertid.

- Så begyndte de yngre mænd at trække hætterne op over hovedet og sagde til os, at de ville smadre os, hvis vi filmede dem. Det var her, at en ung mand kommer ud mod os med en kølle, så besluttede vi os altså for at køre væk, siger journalisten.

Men ikke alle journalister følte sig utrygge ved situationen i Vollsmose tirsdag eftermiddag.

- Det er slet ikke den oplevelse, jeg har haft. Jeg følte mig ikke truet på mit liv, siger journalist fra Fyens Stiftstidende Kathrine Lynggaard, som heller ikke så nogen bevæbnet med en kniv på stedet.

- Men der var en fyr, der gik og kom tilbage med et baseballbat og sagde til os, at hvis vi havde vores kamera kært, så skulle vi holde dem i ro, fortæller hun.

Sammen med to kolleger blev hun stående i nærheden af gruppen, men der var ikke optræk til mere derefter, fortæller hun. Efterfølgende kom både en selvudnævnt talsmand og flere af de unge hen for at snakke med de tilbageværende journalister.

Balladen i Vollsmose kommer efter, at politiet har anholdt flere personer for at have raseret Odense Universitetshospitals akutmodtagelse.

De 60-70 vrede mænd mødte op på hospitalet for at få fat i en 26-årig mand, som tidligere på natten var blevet skudt i benet og stukket med en kniv i forbindelse med en fest for at fejre den muslimske højtid eid i Odense-bydelen Vollsmose.