Jubel: Rekord-overskud i Sparekassen Sjælland-Fyn

Sparekassen Sjælland-Fyn har aldrig opnået så stort et halvårsoverskud som i det første halvår af 2016.

Armene er hævet over hovedhøjde i Holbæk, hvor Sparekassen Sjælland-Fyn har hovedsæde.

Banken har torsdag offentliggjort sit halvårsregnskab, som er det bedste hidtil i bankes historie.

Regnskabet viser et resultat efter skat på 128,1 millioner kroner, og det er aldrig set bedre. Samtidig er den en forbedring på 82 procent i forhold til samme periode sidste år.

- Vi er overbeviste om, at vores strategiske satsning på at fastholde og udbygge sparekassens filialnet nu giver pote, siger direktør Lars Petersson i en kommentar til regnskabet.

Sparekassen Sjælland-Fyn tør på baggrund af det foreliggende regnskab godt skrue op for forventningerne til årsregnskabet.

Den ændres fra at lyde på minimum 144 millioner kroner til at ligge mellem 190 og 210 millioner.

- Bedre konjunkturer på Sjælland giver god grobund for optimisme og fremgang. Vi oplever en stærk udvikling i boligpriser og omsætningen af boliger i vores kerneområde.

- Samtidig kan vi notere, at nedskrivningerne falder. Det udgår under et solidt afsæt for sparekassen, når vi ser på de kommende år - i en situation, hvor konkurrencen er hård, siger direktøren.

Sparekassen Sjælland har siden 2013 ejet Sparekassen Fyn.

I slutningen af december sidste år blev selskabet omdannet til børsnoteret aktieselskab, og tidligere i år blev det besluttet at slå sparekasserne sammen under ét navn, Sparekassen Sjælland-Fyn.

Sparekassen har i alt 42 filialer og 558 medarbejder. Den har indlån for mere end 15 milliarder kroner og udlån for knap 10 milliarder.