Jul på slottet og i den gamle købmandsgård: Her er decembers julemarkeder

December er lig med julemarkeder, og overalt på Fyn kan du frem mod jul opleve markeder i alle afskygninger. Både de traditionelle og de mere skæve.

Julen er over os, og duften af gløgg og klejner breder sig allerede over Fyn fra de mange forskellige julemarkeder rundt omkring på øen. Her kommer en guide til, hvor du kan få dit fynske julefix. 

De traditionelle

I Odenses gamle bydel finder du i løbet af den næste uge et af Fyns mest traditionsrige julemarkeder. I bydelen omkring H.C. Andersens hus bliver der holdt marked som i gamle dage med juleudsmykning, markedsboder, grønttorv og masser af underholdning inspireret af eventyrdigteren. H.C. Andersens julemarked kan opleves i Odense frem til den 10. december. 

Længere sydpå kan du opleve julestemningen på Valdemar Slot. Her vil der de første to weekender i december være alt fra traditionelle julestande til nissejagt og livemusik i de gamle længer. 

Det er også i de to første weekender i december, at julen for alvor begynder i Nyborg. Her er der Jul i den gamle kongeby med både hestevognskørsel, børnebageri og nisser i de gamle gader. 

De skæve 

Der er mange andre muligheder end de traditionelle julemarkeder, hvis du går rundt og leder efter lidt julestemning i december. Rundt omkring på Fyn bliver julen krydret med både vikinger, julemandsrace og spiselige byer.

Du kan slippe af med lidt af julesulet i Middelfart, når de den 17. december afholder det traditionelle julemandsrace. Her vil julemænd og nissepiger fylde gaderne, når der skal løbes fem kilometer gennem byen. 

I Middelfart kan du også få noget i maven, når du er nået i mål i dit julemandskostume. Her finder du nemlig også Peberkagebyen. Alle de små huse og bygninger i Peberkagebyen er bagt i kagedej af børn og voksne, og når du har smagt på bagværket, kan du også stemme på dit favorithus. 

Ravnsborg Julemarked kan man få dækket både sin trang til vikinger og til nisser. Jim Lyngvilds vikingeborg bliver nemlig i december omdannet til et stort julemarked, hvor nisser og vikinger sammen underholder borgens gæster. 

Markederne her er selvfølgelig kun en lille del af alle de julearrangementer, der kan opleves på Fyn i løbet af december. Du kan finde mange flere bud på julefix her.