Julebryg sender politiet på overarbejde

Promillerne har været høje natten til lørdag, og politiet har haft rygende travlt. Juleøllen er kommet.

Julebryggen kom fredag på gaden, og mens stærkøllen flød i stride strømme, måtte politibetjente over hele landet haste fra den ene udrykning til den anden.

Politikredsene fra Nordjylland til Bornholm melder alle om horder af beskænkede folk på gader og stræder, hvoraf nogle desværre ikke var i stand til at blande julebryg med bytur uden, at det gik galt.

Antallet af slagsmål, spritbilister, gadeuorden og ubehagelige fulderikker ligger ganske enkelt langt over normalen på "J-dag", som juleølsdagen hedder i folkemunde.

- Vi har haft en hammertravl nat, hvor vi har kørt fra den ene opgave til den anden, fortæller vagtchef Per Sterebo fra vagtchef i Fyns Politi, som tidligt lørdag morgen havde seks anholdte bag lås og slå.

Også i det nordjyske melder politiet om en hektisk novembernat.

- Vi har haft rigtigt meget at lave i forbindelse med juleøllens komme med i alt 28 anmeldelser. Det er blevet til ni anholdte siden klokken 23.00, fortæller vagtchef Per Jørgensen fra Nordjyllands Politi.

I den anden del af Jylland tegner der sig et tilsvarende billede.

- Der har været en del mennesker, faktisk en hel del mennesker, i bylivet, og folk har fået smagt på juleøllene, siger Svend Pedersen, vagtchef fra Sydøstjyllands Politi.

De kan notere sig seks voldssager og "et hav af sager om gadeuorden", lyder det.

Selv på Bornholm, som normalt ånder fred og ro, har betjentene haft sit at se til i forbindelse med juleøllens frigivelse.

- Vi har været ramt af alkohol og forgiftede unge folk, fortæller vagtchef Henrik Skov om nattens forløb.

En ældre herre, som havde forvredet sin ankel på et værtshus på klippeøen, blev så hidsig i ambulancen, at han greb fat i sin behandler, der endte med at måtte ringe efter politiet.

Manden sover nu sin brandert ud i detentionen, lyder det.

Hos Sydøstjyllands Politi har man kaldt flere politibetjente på arbejde, og det har tilsyneladende hjulpet på juleølsproblemerne.

Selvom "rigtig mange" mennesker har gæstet nattelivet i såvel Randers, Grenaa som Aarhus, har der kun været mindre episoder, fortæller vagtchef Peter Hunniche.

I København har der også været mindre tumulter, men ingen nogen større episoder, lyder det fra Københavns Politi.