I det fynske folks tjeneste

Julefrokostskader er arbejdsskader

November og december er julefrokostmåneder. Kommer du til skade under firmajulefrokosten, er der en god chance for, at firmaets forsikring dækker.

Hvis du kommer til skade til firmaets julefrokost, hører det ind under kategorien arbejdsskade.

Hvis du glider i øllet på dansegulvet og slår hovedet eller falder ned ad trappen og knækker en tand til årets firmajulefrokost, betragtes det som en arbejdsskade.

Derfor dækker arbejdsgiverens forsikring nødvendig genoptræning, sygebehandling og hjælpemidler, med mindre man har udvist grov uagtsomhed.

- Når man er til firmajulefrokost, er det det samme som at være på arbejde. Også selvom det for mange er en mere festlig form for arbejde end til hverdag, siger Mads Emdal Sørensen fra Topdanmarks butik i Odense.

Dækker også "snapseskader"

Ifølge Mads Emdal Sørensen er det relativt sjældent, der sker alvorlige personskader i forbindelse med firmajulefrokosten.

Men når det sker, er det som regel på grund af for meget øl og snaps. Forsikringen dækker dog stadigvæk, selvom den uheldige medarbejder er godt bedugget.

- Så længe det sker på arbejdspladsen, dækker firmaets forsikring. Men så snart medarbejderen forlader festen for at tage hjem eller gå i byen med kollegerne, er det på eget ansvar, siger Mads Emdal Sørensen og forklarer samtidig, at det kun er arbejdsskader, der er dækket af forsikringen, når man er fuld.

- Ødelægger man for eksempel kopimaskinen eller får revet sit tøj i stykker under en lidt for vild dans, mens man var fuld, er det for egen regning.