I det fynske folks tjeneste

Julen har vindere og tabere

Den søde juletid er over os - men december er ikke lige sød for alle detailhandlere. Legetøjsforretningerne er julens store vindere, mens cykelhandlerne i gennemsnit mister 37 procent af omsætningen i julemåneden.

-


Antallet af medarbejdere bliver fordoblet hos legetøjsforretningerne i december

Den søde juletid er over os - men december er ikke lige sød for alle detailhandlere. Faktisk mister cykelhandlerne i gennemsnit 37 procent af omsætningen i julemåneden.

Til gengæld kan legetøjsforretningerne glæde sig over at være de helt store vindere i december. Omkring halvdelen af butikkernes salg ligger i november og december, og omsætningen stiger med hele 300 procent.

\"Vi har lige nu 56 ansatte - heraf 16 faste, og det er faktisk en fordobling i forhold til resten af året\", fortæller Claus Kjeldsen, Souschef, Toys R Us i Odense.

Andre vindere er forretninger der sælger køkkenudstyr, glas, porcelæn, bestik, vaser og lysestager samt guldsmede- og juvelerforretninger.

På tabersiden er det blandt andet postordreforretninger, der mister 50 procent i omsætning og tapet- og farvehandlere. Og cykelbranchen går nærmest helt død op til jul.

\"Der er kun få der bruger mange tusinde kroner på en cykel, der ikke lige er sagen at bruge her i vintermånederne. Til gengæld får vi så god tid til oprydning og modernisering\", lyder det optimistisk fra Uffe Beck
fra Cykelshoppen i Odense.