Juletravl politi-nat : Svingdør i detentionen!

Søvnige fyldebøtter og aggressive ballademagere overtog pladserne for hinanden i politiets detention. Fyns Politi har haft en usædvanligt travl lørdag nat.

Der har i den grad været noget at se til for Fyns Politi fra sent lørdag aften til søndag morgen. 

-  Der har været meget, meget travlt med alt muligt jule-tam-tam, lyder det fra vagtchef Kenneth Taanquist.

- Jeg mødte ind til 14 anholdte, og så lå der fem indbrud og ventede på at blive undersøgt nærmere, fortæller vagtchefen.

Derudover er der en - måske to gerningsmænd fra røverier fredag og lørdag, der skal fremstilles i grundlovsforhør søndag formiddag.

- Vi har otte pladser i detentionen, og alt har været optaget hele natten, siger Kenneth Taanquist og fortæller, at folk sidder der, indtil man vurderer, at de ikke er til skade for sig selv og andre. De tilses af en læge og fragtes hjem på en eller anden vis.

- Når vi lukkede én ud, overtog en anden pladsen, siger vagtchefen.

Fælles for de mange anholdte er, at de var påvirkede af enten alkohol eller stoffer - og mange var meget svære at komme i kontakt med.

 

Fulde og aggressive nattegæster

Lidt efter klokken 23.00 støder en patrulje på en mand i Nyborg, der "ikke opfører sig ordentligt". Han hidser sig op over for betjentene og bliver taget med for ikke at være til fare for sig selv eller andre.

Lidt før klokken 24.00 bliver politiet kaldt til skadestuen på OUH.

Vi har otte pladser i detentionen, og alt har været optaget hele natten.

- Her går en person aggressivt rundt og sparker på døre og stole og er meget konfliktsøgende, siger Kenneth Taanquist.

Han ryger også med på stationen, ligesom en kvinde der en times tid efter hentes meget påvirket på et værtshus i Odense. Hun er helt fraværende og har en stor promille, lyder det fra vagtchefen.

Lidt efter klokken 01.00 må politiet have pebersprayen frem, da en mand bliver meget aggressiv og vil vriste sig fri af betjentene, der finder ham meget påvirket på Vestre Stationsvej i Odense.

En anden person er lidt efter aggressiv over for folk i gågaden, hvor han sparker til cykler og skilte, og et par timer efter er der en voldsepisode ved et værtshus på Gråbrødreplads.

- Her er to mænd i slagsmål, og den ene kaster et fyldt glas i hovedet på den anden, som får en seks centimeter lang flænge, fortæller vagtchefen og oplyser, at der her tages voldsparagraf i brug.

Og sådan fortsatte nattelivets mange julegæster med at holde politiet i gang hele natten.

De mange fulde personer, der havnede i detentionen lørdag nat, kan se frem til en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

- Og den er mindst på 1500 kroner, hvis altså de ikke har lavet andre ting oveni, siger Kenneth Taanquist.

Han fortæller også, at fem villa- og lejlighedsindbrud blev skubbet til søndag morgen, hvor der langt om længe var tid til at undersøge dem nærmere.