I det fynske folks tjeneste

Jysk Fynske Medier skal fyre fotografer

Sparerunde på fem millioner kroner for at nedbringe udgifter.

Foto: Morten Grundholm

Flere fotografer står til at miste deres job i Jysk Fynske Medier, der blandt andet omfatter Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis på Fyn.

Ifølge fagudgivelsen Mediawatch har mediehuset meldt ud, at personaleomkostningerne til fotografer skal sænkes med fem millioner kroner årligt.

Det sker ifølge Mediawatch bl.a. for at kompensere for en lønstigning til journalisterne, der fulgte med en ny overenskomst.  

Tillidsmand Lene Sarup oplyser, at det formentlig drejer sig om cirka syv stillinger ud af de 36 fotografer, der er i koncernen.

Besparelserne betyder, at journalisterne i højere grad selv skal tage billeder.

De varslede besparelser i fotobudgettet kommer efter, Jysk Fynske Medier i juni meddelte, at budget til freelancefotografer skæres stort set helt væk for resten af 2017.  

Tidligere på sommeren blev der afskediget 30 medarbejdere i Jysk Fynske Medier som følge af mediekoncernens opkøb af syv ugeaviser fra Politikens Lokalaviser.  

Sidste år gennemførte koncernen en storstilet sparerunde, der bl.a. nedlagde 67 redaktionelle stillinger på fusionsavisen, der i dag er landets næstestørste aviskoncern.

Året endte med et underskud på 99 millioner kroner.