I det fynske folks tjeneste

Kæmpe kinesisk realityshow kommer til Fyn

Til sommer kommer et af Kinas mest populære realityshows til Fyn. Showet "Sisters Over Flowers" når ud til millioner af kinesere, og det er godt for den fynske turisme.

Der skal blandt andet filmes fra Egeskov slot, når Sisters Over Flowers kommer til Fyn.

Millioner af kinesere kommer til at opleve Fyn gennem deres fjernsyn til sommer, for til juli kommer et af Kinas mest populære realityshows hertil. Showet hedder Sisters Over Flowers, og det er Shanghais største tv-station, Drangon TV, der står bag serien, som millioner af kinesere følger med i.  

Showet er et såkaldt rejse-realityshow. Det følger fem kvindelige, berømte skuespillere fra Kina, der skal opleve forskellige egne af verden sammen med to lige så berømte "bagagedrenge", der bliver skiftet ud i hver sæson. I de tidligere sæsonner har stjernerne rejst rundt i blandt andet Tyrkiet, Italien og flere lande i Sydamerika, og til sommer skal de så rundt og opleve Fyn.

Vi har efterhånden haft mange kinesiske journalister, bloggere og tv-programmer på Fyn, men ingen på niveau med Sisters Over Flowers.

Thomas Kastrup, Destination Fyn Klyngen

Gevinst for turismen

Til august bliver showet sendt i Kina, hvor millioner af seere kommer til at følge stjernernes eventyr. Og dét kan komme til at betyde turisme til Fyn. Det mener man i hvert fald hos Destination Klyngen Fyn, der arbejder på at fremme fynsk turisme. 

- Vi er utrolig stolte over, at det er lykkedes os at lande en aftale med Dragon TV, som er Shanghais største tv-station, siger Thomas Kastrup, forretningschef for Destination Fyn Klyngen, der koordinerer den fynske tiltrækningsindsats på det kinesiske marked.

- Vi har efterhånden haft mange kinesiske journalister, bloggere og tv-programmer på Fyn, men ingen på niveau med Sisters Over Flowers. At vi har landet aftalen, forventer vi, vil medføre en meget stor omtale af Odense og Fyn i Kina og dermed øge kinesernes kendskab til "Andersens Hometown" som er forudsætningen for, at vi vælges som rejsemål. Vi ved fra andre destinationer, som Tyrkiet og Italien, der tidligere er blevet markedsført gennem programmet, at eksponeringen har resulteret i en øget kinesisk turismetilstrømning, og målet er selvfølgelig, at vi på Fyn opnår en tilsvarende effekt, når programmet er blevet vist i kinesisk tv i august 2017, siger Thomas Kastrup.

#Andersenhometown

Det er ikke kun gennem fjernsynskærmene, at de berømte skuspillere tager de kinesiske seere med rundt på Fyn. Sisters Over Flowers er også stort på de sociale medier i Kina. Op mod en milliard unge kinesere følger showet og skuespillerne på de kinesiske sociale medier. Og netop de sociale medier kan også give et ordentligt spark til den fynske tiltrækningskraft.

Læs også Turistboom på Fyn i 2015

En undersøgelse foretaget af Destination Fyn blandt knap 500 kinesiske turister henover sommeren 2016 viser, at det i høj grad er de sociale medier, som sammen med mund-til-mund-metoden er med til at fortælle kineserne om Fyn og lokke dem hertil.

Og kigger man på de sociale medier, kan man se, at især Odense allerede har en vis plads blandt kineserne. En nylig optælling på det kinesiske hashtag ”Andersens Hometown” viser, at byen begynder at blive ganske synlig i mange kineseres bevidsthed med mere end 30 millioner klik i 2016.

Budgettur på Fyn

Den 2.-3. april kommer produceren, instruktøren og flere bag Sisters Over Flowers til Danmark for at inspicere og se nærmere på optagelseslokationer.  Desuden skal de undersøge, hvilke udfordringer de kinesiske stjerner skal udsættes for på Fyn.

I de tidligere sæsonner bliver berømthederne i showet sat til alt muligt forskelligt. For eksempel at købe ind på lokale markeder og vandreture i junglen. Man følger "søstrene" og deres bagagedrenge rundt på hele rejsen, som fremstår som en "budgettur" eller noget a la en rygsækrejse. 

Indtil videre forventes det, at der skal filmes i Odense og på Egeskov Slot.