I det fynske folks tjeneste

Kæmpe sikkerhedsbrist hos Skat: Fik adgang til andres CPR-numre

En medarbejder på TV 2/FYN fik ved et tilfælde adgang til andres CPR-numre ved at logge ind på Skats hjemmeside. Skat har nu midlertidigt lukket hjemmesiden ned.

Det er ikke muligt at benytte sig af Skats Tast Selv-funktion på skat.dk fredag middag.  Skat meddeler, at adgangen til Tast Selv-løsningen er lukket midlertidigt på grund af en fejl hos leverandøren, CSC.

Fejlen betød, at oplysninger om en mindre rådgivningsvirksomhed og dens cirka 140 kunder var offentligt tilgængelige i en kort periode.

- Jeg kan bekræfte, at der opstod en fejl, hvorefter vi lukkede for adgangen til det berørte system.

- Vi arbejder intensivt for at finde og rette fejlen hurtigst muligt. Jeg beklager naturligvis situationen, forklarer Jørgen Jakobsen, nordisk direktør i CSC ifølge en pressemeddelelse fra Skat til Ritzau.

Skat kan ikke lige nu give et bud på, hvornår fejlen er udbedret.

Det var TV2/Fyns samfundsredaktør Jakob Risbro, der opdagede, at der var fejl på Skats hjemmeside.

 

- Da jeg loggede ind på Skats hjemmeside, opdagede jeg et punkt ude i siden, hvor man kan rette sin årsopgørelse. Da jeg klikkede på den, får jeg adgang til en liste over fremmede personers CPR-numre, fortæller Jakob Risbro.

Professor Cand. jur. Bent Ole Gram Mortensen fra SDU mener, at sagen er meget alvorlig.

- Hvis de forkerte folk får fat i sådanne oplysninger, kan de misbruges, siger Bent Ole Gram Mortensen til TV2/FYN.

Skat kan heller ikke umiddelbart oplyse, om fejlen har indflydelse på borgernes mulighed for at se deres årsopgørelser mandag.

Skat har i det hele taget ingen kommentarer ud over pressemeddelelsen og henviser til sin underleverandør CSC, skriver Ritzau.

00:55 Luk video

CSC oplyser, at man ingen uddybende oplysninger har til den allerede afgivne skriftlige kommentar.