Kæmpe triatlonfestival til Fyn

En gigantisk triatlonfestival er måske på vej til Fyn. Odense, Middelfart og Svendborg har netop afgivet deres bud på Multisport Festival 2017 til den Internationale Triatlon Union.

Fire gange VM

Det er fire typer af VM på en uge, der venter, hvis den Internationale Triatlon Union vælger det fynske bud på et nyt VM-koncept. Det drejer sig om VM i henholdsvis duatlon, cross, aquatlon og VM på den lange distance.

Buddet på Multisportsfestivalen er afgivet i fællesskab mellem Odense, Middelfart og Svendborg.

International premiere

- Det er første gang, at vi som et samlet Fyn byder på en så stor international event som ITU Multisport Festivalen, siger Jane Jegind, næstformand i Sport Event Fyn og By- og kulturrådmand i Odense Kommune.

Multisportsfestivallen i 2017 bliver international premiere på et koncept, hvor fire VM'er afvikles på ét sted i løbet af én uge. Det fynske bud indeholder ud over afviklingen af de fire mesterskaber en beskrivelse af en lang række sideaktiviteter.

- Processen omkring buddet har været enormt opløftende, ikke mindst at opleve den store opbakning til projektet fra vores værtsbyer Svendborg, Middelfart og Odense. Nu kan vi kun håbe på, at ITU bliver lige så begejstrede for vores nytænkende bud, som vi selv er, siger Jane Jegind.

Visionen er at afholde triatlonfestivalen på Fyn en sommeruge i 2017.