Kæmpe-vindmøller sætter Lindø på verdenskortet

Lindø Industripark skal til at bygge en stor ny testhal, der skal rumme avanceret udstyr til kæmpe-vindmøller.

Vindmøller bliver større og tungere, og nu skal en virksomhed teste fremtidens naceller - dvs. vindmøllens maskinhus - i en ny stor testhal i Lindø Industripark.

Det er virksomheden Lindoe Offshore Renewables Center (LORC), der i den nye hal skal huse en af verdens mest avancerede faciliteter til test af vindmøller til offshore-vindmøller.

- Det vil sætte Lindø Industripark på det innovative verdenskort for vind, siger Michael Nymark Hansen, der er divisionsdirektør i Lindø Industripark.

- Det er en hjørnesten i den vindklynge, der er dannet her i Lindø Industripark, der beviser, at produktion og innovation går hånd i hånd og skaber danske arbejdspladser, siger han.

I den store testhal, der er ved at blive opført, kan toppen af vindmøllen løftes direkte fra skibet til testbænken.

- Der er stadig ledige haller, men placeringen under tusind tons portalkranen er unik, og det er den, man vil udnytte, fordi det giver mulighed for at sejle ind med de her store naceller, som bliver alt for store til, at du kan transportere dem på vejen, siger Michael Nymark Hansen.

- Vi er oppe i den størrelse, hvor vi skulle fjerne samtlige motorvejsbroer, hvis de skulle forbi og kører igennem landet. Og samtidig vejer de mellem 300-500 tons pr nacelle.