I det fynske folks tjeneste

Kalborgs dom over OB: De er i krise

OB bør erkende, at de lige nu befinder sig i en krise. Ellers går det først galt, mener Jan Kalborg

OB har alt at vinde, når fynboerne torsdag aften møder Fulham på hjemmebane i Europa League.

Det mener DR-kommentator Jan Kalborg, der vurderer, at træner Henrik Clausens mandskab befinder sig i en krise efter tre nederlag i træk - to i Superligaen og et enkelt i pokalturneringen.

- OB's problemer er meget alvorlige og komplekse. Holdet ligger i den grad underdrejet, fastslår Kalborg.

- Træneren har afvist, at han oplever et OB-hold i krise, men så ville jeg gerne vide, hvornår man ellers befinder sig i en krise, hvis man ikke gør det efter tre dugfriske nederlag.

- Jeg opfatter ikke nødvendigvis ordet krise som noget meget alvorligt. For mig er det et vendepunkt, hvor man anerkender, at man gerne vil gøre noget anderledes og komme et niveau højere op, forklarer Jan Kalborg.

- Hvis man ignorerer, at man befinder sig i en pointmæssig og spillemæssig krise, så får man først problemer.

Mange grunde til nedturen

DR's kommentator mener, at forklaringerne på OB's krise er mange. For det første var fynboerne tæt på at kvalificere sig til Champions League, og efter det glippede, har holdet ikke fået rejst sig.

Derudover har truppen nogle svage punkter, selvom Jan Kalborg mener, at OB burde være i stand til at true FCK i Superligaen. Aktuelt er man 14 point efter FCK.

- Det er en megaskuffelse, at OB ligger, hvor de gør i Superligaen. FCK har lavet en masse udskiftninger, og det var meningen, at OB skulle være førsteudfordrer til dem, siger Jan Kalborg.

- Steffan Wessels er ikke den klassemålmand, man har brug for. Han er ikke en dygtig målmand, man kan stole på hver gang.

- Han kan lave spektakulære ting, der viser, at han har spillet på et højt niveau, men hans bundniveau er meget lavt. OB burde se sig om efter en målmand, der laver flere clean sheets.

- Derudover har det gjort ondt, at man har sendt Atle Roar Håland til AGF. Man mangler ham som samlingspunkt, vurderer Kalborg.

OB har alt at vinde mod Fulham

Når holdet i aften løber på banen mod Fulham er kampen en gratis omgang, mener han.

- OB har ikke noget at tabe mod Fulham, for på forhånd var det ikke en kamp, hvor man har kalkuleret med point.

- Fynboerne hentede tre point på udebane mod Wisla Krakow, så de kan godt tåle at tabe hjemme til Fulham og fortsat tro på avancement.