Kaldt hjem fra OL til fyreseddel

Kulturminister Carina Christensen nåede tre ministerposter på tre år. Nu er hun sat af ministerholdet.

Kulturminister Carina Christensen (K) nåede knap to døgns ophold ved vinter-OL i Canada, før chefen, statsminister Lars Løkke Rasmussen, gav hende besked på at returnere til København med første fly. Ikke for at komme hjem til medarbejderudviklingssamtale om nye ministerudfordringer, men til en fyreseddel og afskedsaudiens på Amalienborg.

Sød og begavet, men mere embedsmand end politiker.

Det indtryk efterlader 37-årige Carina Christensen (K) efter det foreløbige punktum for en utaknemmelig ministerkarriere.

På tre år sled den unge møbelfabrikant fra Fyn sig igennem tre forskellige ministerposter som henholdsvis familie- og forbrugerminister, transportminister og senest kulturminister. De hurtige jobskift kombineret med en bleg og afdæmpet fremtræden fik både kritikere og partifæller til at omtale hende som en nødløsning.

- Der var ikke andre at tage, synes begrundelsen at være for flere af udnævnelserne.

Carina Christensen blev i første omgang kastet ind som forbruger- og familieminister, da Dansk Folkeparti fældede Lars Barfoed (K) efter en serie af fødevareskandaler i 2006. Og den nybagte minister lagde ikke skjul på sin profil:

- Profilering har ikke været det vigtigste for mig. Jeg går efter resultater, og det daglige arbejde er det vigtigste for mig, sagde Carina Christensen til Politiken, da hun tiltrådte.

Og den stil har hun holdt siden. Det lykkedes hende at få styr på kødskandalen gennem et større forlig om skrappere kontrol. Men den almindelige vælger blev aldrig rigtig klogere på, hvad Carina Christensen står for. Også som kulturminister har hun været kritiseret for mangle profil og vilje til at kæmpe for kulturen.

På Fyn er hun til gengæld et kendt ansigt og har flittigt og målrettet plejet sit bagland. Her har hun også opnået pæne valg til Fyns Amtsråd og senere regionsrådet i Region Syddanmark.