Kamp mod bjørneklo

Tre fynske kommuner er på vej med en indsatsplan mod bjørnekloen. Det betyder, at kommunerne kan bekæmpe den upopulære plante effektivt. Men hvis det virkelig skal batte noget skal alle fynske kommuner med.

Flere steder breder bjørnekloen sig. Problemet har været, at det kræver at kommunen vedtager en såkaldt indsatsplan for at bekæmpelsen skal være mere end frivillig.

Sådan en plan er Kerteminde, Assens og Faaborg-Midtfyn nu på vej med. I Faaborg-Midtfyn kommune godkendte økonomiudvalget mandag den nye indsatsplan, men nu skal den i høring inden den endeligt kan vedtages af byrådet.

- I og med at der bliver en pligt til bekæmpelse, kan man også få en målrettet indsats. På den måde kan man få det hele ryddet systematisk, siger Svend Petersen fra Natur- og landskabsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Med en ny indsatsplan på vej, er der nu håb om at der kan gøres noget effektivt ved bjørnekloen også på de private jorde.

- Det betyder, at alle lodsejere er forpligtede til at bekæmpe bjørneklo på deres jord, så godt de nu kan. Så hvis de konstaterer, at der er bjørneklo, skal de gøre noget ved det, siger Jacob Hansen Rye, der er biolog i Kerteminde Kommune.

I Faaborg-Midtfyn håber politikerne nu på, at de kan få de andre fynske kommuner med på ideen.

- Det hjælper jo ikke noget, at vi bekæmper bjørneklo, hvis frøene så kommer flydende med vandet fra en anden kommune, siger Grethe Justesen, der er formand for Teknik- og miljøudvalget i Faaborg-Midtfyn (K).

Oversigt

    Oversigt