Kamp for rettigheder

Når det går galt og man bliver syg, kan man regne med også at skulle kæmpe mod sagsbehandlere for at få sine rettigheder.

Sagsbehandlerne hjælper ikke

Når det går galt og man bliver syg, kan man regne med også at skulle kæmpe mod sagsbehandlere for at få sine rettigheder.
Det er førtidspensionist Flemming Larsens dyrtkøbte erfaring. I 1972 fik han ødelagt sin fod ved en ulykke mens han aftjente værnepligt. Siden har han i lange perioder brugt al sin tid på sagsbehandlere.
"Man føler sig mistænkeliggjort. Sagsbehandlerne er ens fjende, som skal overbevises. I virkeligheden burde de hjælpe, de sidder jo over for et sygt menneske." fortæller en synlig berørt Flemming Larsen,fra Odense. Og han er ikke et enkeltstående tilfælde.
I følge Foreningen af førtidspensionister i Fyns Amt har de flere hundrede sager, hvor syge ikke får den hjælp af systemmet som de har ret til.
"Problemet er, at sagsbehandlerne ikke er fulgt med lovgivningen. De er alt for meget sytemmets mand, hvor de faktisk burde hjælpe den enkelte." slår Hans Brun fast, formand Foreningen af førtidspensionister i Fyns Amt.
Foreningen har eksisteret i godt tre år og i den tid har de vundet omkring 100 sager; et fingerpeg om myndighedernes mangelfulde sagsbehandling.