Kampagne mod ulykker med varebiler på vej

Håndværkere og andre ejere af varebiler på Fyn kan forvente at få brev fra Region Syddanmark. Meningen er at øge sikkerheden omkring varebiler i trafikken.

Ned med farten, på med sikkerhedsselen og ud med spritten.

Håndværkere og andre, der kører rundt i varebiler skal køre mere sikkert. Det mener Syddanmarks Færdselssikkerhedsudvalg.

Varebiler er jævnligt involveret i uheld og ulykker. Derfor modtog ejerne af 8000 håndværksvirksomheder i november et brev, hvor de blev bedt om at diskutere trafiksikkerhed med de ansatte.
 
Og kampagnen er blevet godt modtaget, siger Winnie Lund fra Færdselssikkerhedsudvalget.

- 3 ud af 4 synes de gør meget ud af at informere de ansatte om at køre trygt og sikkert i firmaets biler. Mange varebiler kører mange kilometer på landevejene hver dag. Virksomhederne har et stort kørselsbehov, derfor har de også en pæn andel af ulykkerne, siger hun til DR P4 Trekanten.

Kampagnen har givet anledning til en del debat og diskution på
arbejdspladserne.

- Halvdelen svarer tilbage, at kampagnen har medført mere debat og diskution om sikkerhed og mange mener, at kampagnen har givet bedre adfærd i trafikken og det er meget positivt.

Til efteråret kommer en opfølgning på varebil-kampagnen. Den vil ikke kun foregå i Syddanmark, men også bl.a. på Fyn og Sjælland.

Der er endnu ikke tal for varebils-ulykker sidste år. Men i
2006 var 500 varebiler alene i Region Syddanmark involveret i
trafikuheld. Uheld der kostede ni mennesker livet, mens 175 kom
alvorligt til skade.