Kampagne skal skaffe fyrede arbejde

Eftersom Danish Crown i Faaborg efterhånden lukker ned, skaber det også flere arbejdsløse. En ny kampagne skal derfor skaffe de mange nye arbejdsløse et job, det skriver Fødevareforbundet NNF.

Utraditionel metode giver pote

Det er fødevareforbundet NNF Lillebælt-Fyn, som har sat gang i kampagnen, der blandt andet består af en youtube-video, hvor der bliver argumenteret for, hvorfor kollegerne fra Faaborg vil være god for en kommende arbejdsgiver.

- Vi tager utraditionelle metoder i brug fordi, så mange kolleger mister jobbet samtidig. Som fagforening er det også vores opgave at skaffe vores ledige kolleger i job, fortæller Frank Knudsen, som er næstformand i Fødevareforbundet NNF Lillebælt-Fyn til NNF.dk

Ifølge ham vil de netop utraditionelle metoder gøre stor gavn.

- Vi vil ramme erhvervslivet på en anden måde. Vi henvender os til erhvervslivet i stedet for at vente på, de henvender sig til os.

Se youtube video her

Frustrerede medarbejdere venter på fyreseddel

Siden en stor fyringsrunde i juni er kun yderligere fem ansatte blevet fyret. Og hvornår den næste fyringsrunde rammer de 260 medarbejdere, der er tilbage vides ikke. Ifølge NNF.dk har omkring 100 fyrede fået nyt job.

- Det giver en vis frustration blandt kollegerne, at de ikke ved, hvornår sidste arbejdsdag bliver. Det får mange til at vente med nyt arbejde eller uddannelse. Mange har været her i 15 eller 20 år, så det er helt nyt at skulle ud og søge nyt arbejde eller at skulle tilbage på skolebænken, siger Søren Lind, der er tillidsmand i Faarborg afdelingen, til NNF.dk

Efter planen vil der hos Danish Crown i Faarborg være en komplet lukning af produktionen i starten af 2016.