Kan man blive konfirmeret? Konfirmationer udskydes til efter pinse

Alle konfirmationer udskydes til efter pinse, som er efter den 31. maj.

Inden længe ringer kirkeklokkerne ind til konfirmationer landet over og på hele Fyn. Tusindvis af unge iklæder sig det stiveste puds og beder deres fader vor, så de kan blive konfirmeret. Eller sådan burde det være. 

Maria Larsen, mor til en søn, der skal konfirmeres, har spurgt os, om det overhoved er sandsynligt, at hendes søn bliver konfirmeret i foråret? 

Spørgsmål fra en fynbo

Men alle konfirmationer udskydes til foreløbigt efter pinse, men nye datoer fastsættes lokalt så hurtigt som muligt. 

- Vi opfordrer til, at man lokalt aftaler, hvornår konfirmationerne så skal ligge. Det bliver ikke nødvendigvis i juni, men det er op til den enkelte præst, siger Tine Lindhardt, biskop i Fyens Stift. 

Pinsen falder i år fra 31. maj til 1. juni.

Digital undervisning fra biblen

Konfirmandundervisning er også aflyst, men der er mulighed for fjernundervisning, hvis præsterne vil det.

quote Vi opfordrer til, at man lokalt aftaler, hvornår konfirmationerne så skal ligge.

Tine Lindhardt, biskop i Fyens Stift. 

Der vil være undervisningsmateriale til rådighed, så man ude i de forskellige kirker kan klæde komende konfirmander på til det voksne liv, de træder ind i.  

- Vi har åbnet mulighed for, at præsterne kan tilbyde fjernundervisning via nettet, siger Tine Lindhardt, biskop i Fyens Stift. 

Det opfordres fra Fyens Stift, at det er en god idé, at præsterne holder kontakt med deres konfirmander – foreksempel gennem Skype, videosamtaler på messenger eller med et nyhedsbrev.

Giver mulighed praktik 

Man aflyser til og med pinsen, selvom forbuddet for social samvær kun går til og marts, fordi det skal hjælpe familierne med arrangerer på ny.

- Det er helt rigtigt, at man kunne have ventet med at melde noget ud, indtil man var klar over, om forbuddet bliver forlænget, siger Tine Lindhardt. 

Der har været en del forældre, som allerede har efterlyst en afklaring i stiftet. Derfor har man nu udskudt konfirmationsdatoerne generelt og lagt op til, at man lokalt, i de forskellige kirker og sogne, finder nye datoer.

- Når det udskydes til efter pinse, er det for at give mulighed for at familierne kan få nogle af de praktiske ting ved en konfirmationsfest på plads, lokaler og mad for eksempel, ligesom det måske også på den måde kan være nemmere for de gæster, der bliver inviteret, at få en ny dato til at passe i kalenderen, siger Tine Lindhardt. 

Med den nye åbning for at stille spørgsmål til os på TV 2/Fyn, vil vi styrke dialogen mellem os som medie og fynboerne.

Projektet har fået titlen ”Gør Fyn bedre”, fordi vi har en ambition om, at vi med jeres hjælp og jeres spørgsmål sammen kan være med til at gøre Fyn bedre.

Vi vil kontakte de af jer, der stiller spørgsmål, som kræver en særskilt dækning i tv eller her på web.