I det fynske folks tjeneste

Kan vi stadig tage til bryllup? Sådan er reglerne

En læser har spurgt TV 2 Fyn, om hun fortsat kan tage til bryllup på en restaurant i Odense, selvom forsamlingsforbuddet på 50 personer overskrides.

00:46

Bryllupper kan stadig holdes på restauranter i Odense, selvom flere end 50 personer er inviteret. Video: Ole Holbech/Redigering: Jonas Mattsson

Den 7. september skred sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ind og sænkede forsamlingsforbuddet i Odense fra 100 til 50, efter antallet af coronasmittede i byen steg voldsomt.

Nu er en læser, der ønsker at være anonym, i tvivl om, hvad det betyder for det bryllup, hun er inviteret til i weekenden i Odense.

Læs også Få overblikket: De lokale restriktioner og anbefalinger i Odense

Brylluppet skal holdes på en restaurant i byen, og der er lavet bordkort til 80 personer. Alligevel har brudeparret hverken aflyst festen eller skåret i gæstelisten - og det behøver de heller ikke. 

Må være 500 personer

Tidligere på ugen opdaterede Sundhedsstyrelsen retningslinjerne for private fester og arrangementer.

På styrelsens hjemmeside står der, at forsamlingsforbuddet på de 50 personer gælder i både lejede lokaler og forsamlingshuse samt restauranter - dog er der ifølge Fyns Politis chefkonsulent visse undtagelser.

- Efter de nye regler, som er en ændringsbekendtgørelse, fortolker vi det, at forsamlingsforbuddet er 50 personer, men undtagelserne gælder stadig. Så hvis man i det væsentlige sidder ned, vil man kunne være op til 500 personer afhængigt af de tilrådighedværende kvadratmeter på stedet, fortæller Janne Svärd.

Må vi synge sange?

På Havnens Gourmet har flere af indehaver Merete Hansens gæster været i tvivl om de nye retningslinjer. Hun har derfor fået dem udspecificeret af Sundhedsstyrelsens hotline.

Havnens Gourmet har lavet en række regler, der skal overholdes, men festerne bliver ikke aflyst på grund af corona. Foto: Ole Holbech

- Er man under 50 personer må man faktisk gerne danse lidt og synge sange, selvom de fraråder det. Er man over 50 fraråder de det på det kraftigste, siger Merete Hansen.

Tjenerne på Havnens Gourmet vil bære mundbind til weekendens fester.

Skulle brylluppet være afholdt i telt i en privat have, er der ingen begrænsninger på, hvor mange gæster brudeparret måtte invitere. Dog anbefaler Sundhedsstyrelsen fortsat, at retningslinjerne om minimum en meters afstand og primært stillesiddende aktivitet bliver overholdt.

Læs også Politidirektør kalder på ansvarlighed: - Vi tager bødeblokken med ud i nattelivet