I det fynske folks tjeneste

Kaos i ny akutmodtagelse

For 14 dage siden åbnede Fyns nye superakutmodtagelse. Den skulle have givet mere smidig og hurtig behandling for de tilskadekommende, men møder istedet kritik både fra ansatte og patienter.

01:31

1 af 2

Manglende medicin i skabene, lange ventetider og forvirrende arbejdsgange er blot nogle af kritikpunkterne. TV 2/Fyn har været i kontakt med flere patienter, der har været dobbelt uheldige. Først med sygdom eller ulykke - og så med foruroligende behandling på Odense Universitets Hospital.

12-årige Louise Weirsøe havde ventet tre en halv time på at få behandling efter en rideulykke - men det var ikke det værste.

- Der var en mand, der havde været til tandlæge, og det blødte rigtig meget. Og så lagde de servietterne med blod hen, så vi kunne se på dem, fortæller Louise, der var i akutmodtagelsen med sin mor.

- Man kunne bare høre, at han havde rigtig ondt, og at han var dårlig. Det var ubehageligt, og vi kunne faktisk ikke holde ud at høre på det, uddyber Maiken Jensen.

På OUH er ledelsen bekendt med problemerne, men der kommer alligevel til at gå to til tre måneder inden alle børnesygdommene er væk.

- Vi har skulle flytte ind i 400 rum på 10.000 kvadratmeter, og vi har skulle lære 1000 medarbejdere at finde rundt i lokalerne. Vi kunne jo ikke lukke ned. Vi skulle lukke kl. 12 det ene sted og åbne et minut over det andet. Det har givet problemer, erkender afdelingens ledende overlæge, Michael Hansen-Nord.

Se mere kl. 19.30 på TV 2/Fyn.