I det fynske folks tjeneste

Kapitalfond køber Kommunekemi

Kommunerne sælger Kommunekemi til kapitalfonden EQT for 260 millioner kroner. Det er EQT's anden store handel med landets kommuner.

01:35

Kommunerne sælger Kommunekemi til kapitalfonden EQT for 260 millioner kroner. Det er EQT's anden store handel med landets kommuner.

1 af 2

Kommunerne sælger Danmarks største behandlingsanlæg for farligt affald, Kommunekemi i Nyborg, til den nordiske kapitalfond EQT.

Kapitalfonden betaler 260 millioner kroner til Kommunernes Landsforening (KL) samt Københavns og Frederiksberg kommuner.

KL's formand Erik Fabrin er tilfreds med salget, som han mener fremtidssikrer Kommunekemi som en førende, globalt orienteret virksomhed på affaldsområdet.

- Det kræver investeringer og udvikling, og det har den nye private ejer bedre mulighed for at sikre end de danske kommuner. Samtidig er det kun en mindre - og dalende - andel af det behandlede affald, der stammer fra danske kommuner, skriver Erik Fabrin i en pressemeddelelse.

Det er EQT's anden store handel med de danske kommuner inden for kort tid. Kort før jul sidste år købte selskabet it-virksomheden KMD for to milliarder kroner.

- Vi anser Kommunekemi for at være en meget lovende investering med spændende muligheder både inden for og uden for Danmark. Vi ser frem til at skabe en førende europæisk virksomhed inden for håndtering af farligt affald, siger Lennart Blecher, der er partner i EQT Partners.

Der er cirka 200 ansatte i Kommunekemi, som sidste år omsatte for 318 millioner kroner og landede et nettooverskud på 43 millioner.

Kommunekemi blev oprettet af landets kommuner i 1971 og var landets første behandlingsanlæg for farligt affald.

/Ritzaus Bureau/