Karen Jespersen stopper som minister

På dagen hvor alle holder øje med Foghs fremtid, så har Karen Jespersen meddelt, at hun trækker sig som velfærdsminister.

Karen Jespersen fortæller i en pressemeddelelse fra Velfærdsministeriet at hun har meddelt statsminister Anders Fogh Rasmussen, at hun vil fratræde som minister.

- Jeg har været utrolig glad for at være medlem af regeringen og for at være velfærdsminister. Når jeg alligevel ønsker at gå af, er årsagen den, at der efter min mening er samlet for mange og for forskellige ansvarsområder under Velfærdsministeriet, udtaler Karen Jespersen.

Velfærdsministeriet blev oprettet som en nyskabelse i november 2008, da Social- og Ligestillingsministeriet, Indenrigsministeriet samt dele af Familieministeriet blev lagt sammen.

På baggrund af Karen Jespersens begrundelse for at stoppe som minister, vurderer politiske kilder overfor TV 2/Fyn, at velfærdsministeriet nu vil blive delt op i to ministerier - et socialministerium og et indenrigsministerium.

Karen Jespersen fortæller yderligere i pressemeddelelsen:

- Som velfærdsminister har jeg haft en usædvanlig omfattende og mangesidig opgave: Jeg er socialminister, indenrigsminister, boligminister, ligestillingsminister og til dels familieminister. På hele fire områder har jeg ansvaret for lovgivning, udvalg i Folketinget, ordførermøder, forhandlinger, kontakt til organisationer, besøg og møder ude i landet, pressehenvendelser, osv., udtaler den afgående minister.

I pressemeddelelsen hævder Karen Jespersen, at hun vil glæde sig til arbejdet i Venstres folketingsgruppe. Hun vil blive på posten, indtil en afløser er fundet.