I det fynske folks tjeneste

Kattegat-forbindelse bliver dyr for Fyn

I en rapport, bestilt af Region Syddanmark, forudser rådgivningsfirmaet Grontmij, at regionen vil miste 28 milliarder i produktionstab, hvis en fast forbindelse over Kattegat bliver til virkelighed.

03:08

1 af 2

Ikke nok med, at trafikale problemer ved Lillebælt og Vejlefjordbroen ikke bliver løst med en fast Kattegatforbindelse, det kommer også til at koste Region Syddanmark og Fyn dyrt.

Det er konklusionen i en ny rapport med navnet 'Konsekvenser af faste forbindelser over Femern Bælt og Kattegat for Region Syddanmark.'

Det er firmaet Grontmij, der har lavet rapporten, der er bestilt af Region Syddanmark selv.

I 2030 skønner rapporten, at Region Syddanmark vil få et produktionstab på 28 milliarder kroner, og at 14 procent færre turister vil vælge regionen som feriedestination.

- Hvis regeringen virkelig mener, at væksten skal skabes i hele landet, så er det vigtigt at få udbygget infrastrukturen i hele landet, frem for at koncentrere al vækst omkring København og Aarhus, siger formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark, Lasse Krull (C) og tilføjer:

- Analysen tegner et dystert fremtidsbillede for hele Region Syddanmark, hvis landspolitikerne vælger at bruge alle investeringskronerne på Kattegat.

Folketinget skal senest i 2013 træffer Folketinget beslutning om større investeringer i Danmarks infrastruktur.

Region Syddanmark vil nu stille rapporten til rådighed for transportministeriet og lade den indgå i det faktuelle grundlag, der skal danne rammen for fremtidens investeringer i den danske infrastruktur.