Kendte fynboer: Det skal nok gå

Trods nyheden om at Fyn er på vej til at blive affolket, så bevarer flere kendte fynboer optimismen. Både modeskaber Jim Lyngvild og minister Carsten Hansen tror på fremtiden for Fyn.

TV 2/Fyn sætter i dag fokus på de fynske yderområder i temaet "Fyn på kanten". Blandt andet med historien om at kun tre ud af de ti fynske kommuner oplever en fremgang i befolkningstallet.

Men den udvikling kan man sagtens nå at vende, mener den fynske minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen:

- Selvfølgelig er der en urbanisering, så det handler om at lave en realistisk lokalplan for hvordan man udvikler sine områder, så man får liv, tætte fællesskaber og mennesker, der gør en forskel.

Modeskaber Jim Lyngvild er også helt rolig når det gælder de fynske fremtidsudsigter:

- Det er jo en cyklis. I mode synes man det ene øjeblik at noget er enormt grimt og tre år efter skal man bare have det. Sådan går det også med befolkningens af- og tilvækst.

Han har også et konkret bud på, hvad der skal til, for at sikre Fyn og øerne i mange generationer frem:

- Arbejdsgivere skal være bedre til at acceptere at folk arbejder hjemmefra, det tror jeg vil være en super løsning for rigtig mange mennesker.

Udvikling i antallet af fynboer

Fra 4. kvartal 2009 til 4. kvartal 2014 har syv fynske kommuner oplevet et faldende befolkningsantal. Tre har oplevet fremgang.

Assens - 2,4%

Faaborg Midtfyn - 2,4%

Kerteminde + 0,1%

Langeland - 6,4%

Middelfart + 0,4%

Nordfyns - 2,2%

Nyborg - 0,7%

Odense + 4,7%

Svendborg - 2 %

Ærø - 6,3 %

Kilde: Danmarks Statistik