I det fynske folks tjeneste

Kendte på job i industrien for at trække unge til

Fem kendte danskere skuespillerinde går på job i industrien for at vise unge vejen til en uddannelse og karriere. Skuespiller Therese Glahn tager en tørn på Lindøværftet.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) trækker mandag i arbejdstøjet for at gå på job hos medicovirksomheden Coloplast i Espergærde.

Hun er en af fem kendte danskere, der tager en arbejdsdag ude på en virksomhed i industrien for at skabe mere opmærksomhed om mulighederne for unge. Industrien råber på arbejdskraft, men har svært ved at tiltrække nok blandt de unge.

- Det er vigtigt, at unge får et andet syn på de industrielle uddannelser. For mange vælger uddannelserne fra, fordi de blandt andet tror at arbejdet er hårdt, beskidt og dårligt betalt, siger Lars Kunov, sekretariatschef i Industriens Uddannelser, der sammen med Integrationsministeriet står bag kampagnen.

Kampagnen har titlen "Spil dine kort rigtigt - tag en uddannelse i industrien".

Lars Kunov peger på, at dagens arbejde i industrien udpræget er højteknologisk, godt betalt og med store karrieremuligheder.

Ud over Birthe Rønn Hornbech får industrien ekstra arbejdskraft fra skuespiller Said Chayesteh, der møder ind hos Haldor Topsøe i Frederikssund, skuespillerinde Therese Glahn, der tager en tørn på Lindøværftet, sangeren Mek Pek, der er korttidsansat hos Isover i Vamdrup samt badmintonspilleren Martin Lundgård, der stiller op hos Grundfos i Bjerringbro.