Khattab: Indvandrere bør til eksamen i demokrati

Indvandrere uden dansk statsborgerskab bør igennem en eksamen i demokrati, før de får lov at stemme til lokalvalg, så klar er udmeldingen fra det tidligere medlem af byrådet i Svendborg Medhat Khattab.

Den tidligere politiker, der selv stammer fra Egypten, spørger i en pressemeddelelse:

- Bliver jeg antidemokratisk, når jeg foreslår, at ikke vestlige indvandrere ikke skal have ret til at stemme til kommunal- og regionsvalg før de består en demokratieksamen ?

I modsætning til folketingsvalg skal man ikke være dansk statsborger for at stemme til lokalvalg, her skal man blot have haft bopæl i Danmark i tre år.

Når Medhat Khattab skal forklare sit forslag, så henviser han blandt andet til den aktuelle diskussion i Odense, hvor to muslimske byrådsmedlemmer lagde kraftig afstand til et forslag om, at der skal undervises i homoseksualitet i folkeskolen.

-... det værste er, når vi får nogle politikere med indvandrerbaggrund, som ikke lever op til de danske demokratiske værdier, som vi har oplevet i Odense med nogle politikere eller kandidater til det kommende valg og deres udtalelser om homoseksuelle, siger Medhat Khattab.

Medhat Khattab medvirker i Debat med Buch torsdag aften, hvor vi spørger, om de danske partier giver for lidt eller for meget plads til religiøse særstandpunkter hos deres kandidater.