I det fynske folks tjeneste

Kim Larsen og hans musik betød meget for mange

Reaktionerne på de sociale medier er mange efter Kim Larsens død. Den danske sanger og musiker blev 72 år.

Blomster foran opgangen til Kim Larsens lejlighed ved Lørups Vinstue i Claus Bergs Gade i Odense. Foto: Morten Urup Skov

Læs også Personlige minder: Fynboerne siger farvel til Kim Larsen

Kim Larsens død får mange danskere - blandt andre musik- og kulturpersonligheder - til at reagere. Læs nogle af reaktionerne her:

  • Stamgæster på beværtningen Boogies i Nørregade i Odense vil vide, at Kim Larsen mange gange har gæstet stedet. På Facebook lyder et tak for "mange gode timer og godt selskab". 

Læs også Nationalskjald Kim Larsen er død

  • Susan Kristensen fra Odense  skriver på Facebook "Uden ham og hans musik havde jeg ikke fået mit navn. Udover det, så gik jeg bogstaveligt ind i ham på Viggos. Undskyldte selvfølgelig pænt til hr. Larsen".
  • OB skriver på blandt andet på Twitter "Den Odense-bosiddende sanger har sin store plads i stadionoplevelsen til vores hjemmekampe, og 'Her I Odense' vil altid være en af vores sange". 
  • På Twitter skriver det fynsk valgte folketingsmedlem, Mai Mercado (K), blandt andet: "Tak for fuldkommen fantastisk musik, Kim".
  • Nikolaj Koppel, pianist, tv-vært og underdirektør i Tivoli, på Twitter:  "Hvil i fred, Kim Larsen. Få sangskrivere indrammer den danske folkesjæl, som du gjorde. Dine melodier vil leve videre i mange generationer".
  • Kulturminister Mette Bock (LA) på Twitter: "Folkeskjalden Kim Larsen er død - men hans musik lever videre i os alle. Det er vi dybt taknemmelige for. Æret være Kim Larsens minde".
  • Kasper Schmeichel, målmand for det danske fodboldlandshold, på Twitter: "Hvor er det sørgeligt at høre Kim Larsen er død. Er vokset op med hans sange. Den mest ikoniske danske musiker nogensinde".
  • Facebook skriver Thomas Helmig blandt andet: "Det største træ i skoven er faldet"
  • Anders Lund Madsen, tv- og radiovært, på Twitter: "Stille, alle sammen. Kim er død".
  • Rasmus Seebach på Facebook: "En sorgens dag for dansk musik"

Læs også Portræt: Danmarks største gavflab har sunget sin sidste sang

Kim Larsen og Gasolin' skabte det danske rocksprog

Kim Larsen og Gasolin' var med til bane vejen for dansk rock. Den nu afdøde kunstner ligger helt i toppen af ranglisten, når det handler om dansk rock.

Det forklarer Klaus Lynggaard, der er forfatter, musikkender og tidligere rockanmelder.

- I 1970'erne skabte han sammen med gruppen Gasolin' et dansk rockudtryk. Han tog den gennemamerikanske musikform og gav den en drejning, fortæller Klaus Lynggaard og fortsætter:

- Det var et troværdigt, fyldigt, sjovt og poetisk dansk udtryk. Man kunne ikke andet end at tænke: Det sidder lige i skabet.

Han forklarer, at Gasolin' satte ord på og kunne udtrykke nogle af de tanker og følelser, som han selv gik rundt med dengang.

- Han vil blive husket som en af rockepokens helt store. Jeg vil tro, at han har skrevet fem-seks sange, der simpelthen vil blive en del af vores arvemasse, siger han.

Kim Larsen sov ind søndag morgen efter længere tids sygdom.
Se mere