Klage over voldsom anholdelse

Statsadvokat skal se på video af en voldsom anholdelse i Odense, hvor civilklædte betjente satte sig på 26-årig og sprøjtede ham med peberspray.

Advokat i Odense, Klaus Ewald, har sendt en fem sider lang klage til statsadvokaten for Fyn over en voldsom anholdelse tirsdag i sidste uge. Det skriver Fyens Stiftstidende torsdag.

En politirazzia mod en nærbutik i Søndergade i Odense endte med, at mindst én betjent fra Fyns Politi gik til angreb på en 26-årig mand, som stod på det modsatte fortov og iagttog aktionen, mens han råbte mod politiet, skriver avisen.

En videooptagelse fra en mobiltelefon viser, at den 26-årige bliver trukket ud midt på gaden, hvor flere civilklædte betjente pacificerer ham ved at sætte sig på ham, hvorefter han bliver sprøjtet mindst to gange på kroppen og i ansigtet med peberspray.

Advokat Klaus Ewald, der er blevet forsvarer for den 26-årige, kalder sigtelsen mod sin klient for "oprørende" og en "politistat værdig".

Hos Fyns Politi bekræfter chefpolitiinspektør John T. Jacobsen, at man foretog en ransagning af nærbutikken i Søndergade, og at det kom til tumult uden for forretningen, fordi venner til indehaveren blandede sig.

Men selve episoden med politiets fremfærd mod blandt andre den 26-årige, som er videooptaget med mobiltelefon, vil han ikke kommentere, fordi der er sendt en klage til Statsadvokaten for Fyn.

- Så må Statsadvokaten tage stilling til, om der er brugt for meget magt, siger John T. Jacobsen til Fyens Stiftstidende.