Klap i numsen: Sonjas kamp mod sexisme bliver belønnet

En nystiftet socialdemokratisk kvindepris bliver første gang uddelt til Sonja Marie Jensen fra Nyborg. Hun får prisen for at sige fra overfor sexisme.

Sonja Marie Jensen blev landskendt med et slag, da hun i april stod frem og fortalte, hvordan hun havde oplevet at blive sexchikaneret fra unavngivne byrådskolleger i Nyborg.

Nu giver hendes kamp mod sexisme det unge socialdemokratisk byrådsmedlem en pris. Sonja Marie Jensen bliver den første modtager af en nyindstiftet pris, som det socialdemokratiske kvindenetværk, Helga Netværk, uddeler på partiets kongres i den kommende weekend.

Ydmyg og stolt

I begrundelsen for at det nyborgensiske byrådsmedlem skal have prisen lyder det blandt andet, at "Sonja har, sin unge alder til trods, formået at sætte fokus på et af de helt store problemer for mange kvinder i politik og arbejdsliv".

- Jeg er utrolig ydmyg og stolt over at have fået den her pris.

quote Det har langt fra været omkostningsfrit for mig at starte den her debat, og jeg havde på ingen måde forudset, hvilken hvepserede, det var jeg stak hænderne ind i

Sonja Marie Jensen, byrådsmedlem, Nyborg, Soc.dem.

Men jeg er glad for at have sat debatten igang, for det er et utrolig vigtigt område at tale om, og prisen her er også en hyldest til alle de kvinder, som ligesom jeg oplever sexisme, siger Sonja Marie Jensen.

Klask i røven fra byrådskolleger

I et interview på TV 2/Fyn den 26. april stod den 22-årige socialdemokrat frem og fortalte, hvordan hun havde oplevet af få "klask i røven" af unavngivne byrådskolleger i Nyborg. Det interview fik massiv omtale og var med til at starte en landsdækkende debat om sexchikane i politik. 

I Nyborg Byråd beskyldte den tidligere borgmester i Ørbæk, venstremanden Kaj Refslund, Sonja Marie Jensen for at lave et mediestunt og følte sig hængt ud som mandligt byrådsmedlem. 

Sonja Marie Jensen fik dog også opbakning fra blandt andet Dansk Folkepartis byrådsmedlem Carsten Kudsk, som bekræftede, at der havde været en "lummer tone" overfor den unge socialdemokrat.