Klar til at redde dit liv - BIOS udklækker de første elever

Ambulancefirmaet BIOS satser stort på at uddanne egne reddere, og nu er de første klar til at indtræde i fuld tjeneste.

De hedder Nick Gregersen og Martin Armose Madsen, og de er nu uddannet til at redde liv i BIOS' tjeneste.

Samtidig er de det første resultat af en høj ambition, hvor ambulancefirmaet vil uddanne seks procent af deres medarbejderstab.

- Kontraktligt med Region Syddanmark er det kun to procent, der er rejst som krav, men der er jo et generelt efterslæb i branchen, som vi gerne tager vores ansvar for at lukke, har Jan Klampe, daværende HR chef i BIOS, tidligere sagt til TV 2/FYN.

De to nyuddannede reddere påbegyndte deres redderuddannelse i andre ambulancefirmaer, men har nu færdiggjort uddannelsen hos BIOS.
Derudover er 15 redderelever begyndt hos firmaet i 2016, og et lignende antal vil blive taget ind i 2017. 
6 paramedicinere og 14 behandlere bliver også færdige om få måneder. 

BIOS har længe haft et akut behov for at ansætte flere reddere, og derfor har man også ansat reddere fra Tyskland, som bliver opkvalificeret hos BIOS. 20 af dem blev fuldt godkendte som behandlere i april, og flere er på vej.

Men uddannelsesindsatsen trækker også store ressourcer i firmaet, da de ansatte bliver låst til uddannelse i stedet for aktiv tjeneste. 

I april måned (uge 13-16) har firmaet i gennemsnit manglet 3,7 beredskaber for at leve op til forpligtelserne over for Region Syddanmark.

- Vi tager altid nedetiden meget alvorligt. Men samtidig er det vigtigt, at vi får uddannet flere reddere, og at vi samtidig får opkvalificeret dem vi allerede har. Vi har et ansvar overfor borgerne både nu og i fremtiden – og det er vi nødt til at sørge for, at vi kan leve op til. Også på den lange bane, siger Morten Hansen, adm. direktør i BIOS.

- Jeg har en klar forventning om, at vi kommer til at se en forbedring af driften de kommende uger, i takt med, at vi får flere af tyskerne opkvalificeret og reddere på videreuddannelse bliver færdige, siger Morten Hansen.