I det fynske folks tjeneste

Klokkerne ringer for Luther

500-året for reformationen markeres tirsdag med klokkeringning, lysende luthercitater og en helt speciel festgudstjeneste i Odense Domkirke.

Foto: Ole Holbech

Tirsdag den 31. oktober ringer de fynske kirkeklokker et helt kvarter fra klokken 17.00 til klokken 17.15.

Klokkerne ringer for at markere, at det er dagen, hvor Martin Luther for 500 år siden slog sine teser op på kirkedøren i Wittenberg og dermed satte gang i reformationen.

Lysreklamen på toppen af Fisketorvstårnet i Odense vil vise Luthercitatet ”Tanker er toldfrie” ikke mindre end 1280 gange i løbet af dagen. I Odenses bybusser har der også i de seneste to uger af oktober været vist luthercitater på skærmene.

Læs også Planter æbletræer som symbol på håb

- I reformationsåret vil vi gerne have Luthers tanker ud til hver og én på Fyn, og på tirsdag giver vi den en ekstra tand, siger biskop Tine Lindhardt i en pressemeddelelse.

Fra klokken 17.30 projiceres udvalgte Luther-citater op på loftet i Odense Domkirke.

- Kom ind og sæt dig på bænkene, kig op under hvælvingerne og lad tankerne flyde, lyder opfordringen fra Fyns Stift.

Ved indgangen til Domkirken bliver man mødt af døre med nogle af de mest markanke af Martin Luthers 500 år gamle teser, hvor han tog afstand fra afladshandel.

Læs også Nyborg i centrum for markering af reformationen

Klokken 19 er der festgudstjeneste i Domkirken, hvor biskop Tine Lindhardt prædiker.

- Der skal også synges nye salmer for at markere, at kirken bliver ved med at forny sig – at reformationen fortsætter, skriver Fyns Stift.

Læs citater fra Luther her.