I det fynske folks tjeneste

Klostervejdrab: Region frikender sig selv

Der blev ikke begået fejl da en drabsdømt gymnasielærer tog sit eget liv på Retspsykiatri Syddanmark. Det er resultatet af en ny analyse.

Der er ikke handlet i strid med retningslinjerne - sådan er konklusionen efter Peter Naamansen begik selvmord blot få timer efter, han blev dømt til forvaring på ubestemt tid på Retspsykiatrisk afdeling i Middelfart.

Han blev dømt for mordet på den 24-årige Mette Marie Tang - det såkaldte Klostervejsdrab sidste år.  

Analysen er lavet af Center for Kvalitet i Regionen og viser, at alle retningslinjer er overholdt, og at patienten har modtaget behandling og omsorg med respekt for patienten.

- Vi er tilfredse med, at analysen viser, at vi ikke har begået fejl, men ethvert selvmord er et selvmord for meget, siger lægefaglig direktør ved Psykiatrien i Region Syddanmark, Anders Meinert Pedersen.

Alligevel vil regionen nu undersøge om man en anden gang kunne gøre noget anderledes.

- Vi skal selvfølgelig lære af alle sager, der ender med et tragisk udfald, og det gælder også denne. Derfor vil vi nu bruge analysens indhold som anledning til at kigge på, om der er noget i de nuværende retningslinjer, der med fordel kan forbedres, siger Anders Meinert Pedersen.