I det fynske folks tjeneste

Knallertbøller kører i politiets favn

Knallertbøller har fået det svært i 2012, for Fyns Politi har gjort en ekstra indsats for at fange dem - og det har politiet haft held med.

Indtil første halvdel af december var 734 knallertkørere blevet snuppet af politiet, fordi de havde kørt for stærkt eller havde begået andre ulovligheder på knallerten. Fyns Politis egen målsætning var at fange 725.

Udover at have større fokus på knallertkørerne har Fyns Politi også indsat en civil motorcykel, som kan følge efter knallertkørere, der prøver at stikke af på stisystemer og andre områder, hvor det er svært at patruljere i politibil.

Færre gaderøverier

En sidegevinst ved at fange de mange knallertbøller har været, at Fyns Politi oplever færre gaderøverier, fordi røverne typisk bruger en knallert til at stikke af på.

- Vi mærker det også på antallet af anmeldelser for hærværk og anmeldelser, hvor knallertkørere skaber utryghed - blandt andet på campingpladser om natten, siger Jørgen Andersen, der er leder af Færdselspolitiet hos Fyns Politi.

Nye regler

Hidtil har politiet ikke kunnet konfiskere knallerter, hvis der var tale om en førstegangsforseelse fra førerens side - uanset, hvor stærkt en knallertkører har kørt, men den regel bliver ændret fra det nye år.

Så bliver det muligt at konfiskere en knallert også første gang føreren overtræder loven.

Når en knallert bliver konfiskeret af Fyns Politi bliver den sendt til ophugning hos H. J. Hansen på havnen i Odense.