I det fynske folks tjeneste

Knallertbøller risikerer kørekortet

Hvis knallertbøller kører på ulovlig knallert eller med sprit i blodet, kan de fra næste år få frataget retten til at tage kørekort til bil.

Hver ottende færdselsdrab sker i forbindelse med knallertulykker.

Hver ottende dødsfald i trafikken rammer en knallertkører, og det vil justitsminister Brian Mikkelsen have sat en stopper for. Derfor vil han ramme hvor det gør allermest ondt. Ved at udsætte de unges ret til at tage kørekort til bil med mellem seks måneder og to år, hvis de kører ulovligt, håber han, at de 16-17-årige vil overholde hastighedsgrænsen.

Men det skræmmer umiddelbart ikke de unge.

- Størstedelen af alle dem med knallert er født med lidt benzin i blodet. Det jo ikke sjovt at køre 30. Så skal det gå lidt hurtigere, for når du kører hurtigt, så får du et adrenalin-sus, siger Cliff Hansen fra Rudkøbing skole.

- Jeg tror alle sammen vil være ligeglade. Enten vil de køre fra politiet eller også vil de være ligeglade med det. Det vil ikke gøre nogen forskel, siger Jonas Nielsen, der går på Rudkøbing Skole

Vicepolitiinspektør i færdselsafdelingen hos Fyns Politi, Per Pedersen, mener ikke, at Cliff Hansen og Jonas Nielsen er de eneste med den holdning. Derfor er politiet det sidste halve år rykket ud med et rullefelt, som kan måle en knallerts hastighed. Efter to grove overtrædelse bliver knallerten konfiskeret.

- Det er egentlig vores opfattelse, at det langt hen ad vejen løser problemerne, så det havde været rart, at køre lidt videre med det inden man skal i gang med noget nyt, men vi er selvfølgelig klar til at hjælpe med at prøve at gennemføre det som ministeriet foreslår, siger Per Pedersen.