I det fynske folks tjeneste

Koldt pust sender snevejr og nattefrost til Fyn

Termometeret skyder mod minus i slutningen af ugen. Det kan give snevejr og glatte veje ved Østersøkysterne og den sydlige del af Fyn.

I slutningen af ugen falder temperaturen, og der kan godt falde en smule sne på Sydfyn.

De næste par dage er grå og milde - og sommetider også regnvejrsvåde.

Men når vi kommer hen mod slutningen af ugen, får temperaturerne et nøk nedad til mere vinteragtige niveauer. Og det giver både snevejr og en omgang nattefrost på helt ned til otte minusgrader, lyder prognosen fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

- Overskrifterne for den kommende uge må være, at ugen starter mildt og gråt og til tider vådt, men ender koldt, fortæller vagthavende meteorolog Michael Skelbæk fra DMI.

- Temperaturerne falder på torsdag til omkring to graders varme i dagtimerne, og så kommer der udbredt nattefrost natten til fredag, tilføjer han.

Derefter går vi en kold weekend i møde. Både fredag, lørdag og søndag ligger temperaturen omkring frysepunktet i dagtimerne.

- Der vil også komme en lille smule sne, men det er ikke alle steder: Den største mulighed, hvis man ser det som en mulighed, er specielt omkring Østersøen. Altså Bornholm, Lolland-Falster, Møn og den sydlige del af Fyn, siger DMI-meteorologen.

- Der kommer nok ikke så meget sne, at det giver store trafikale problemer. Men temperaturerne vil falde til under frysepunktet, og det kan give anledning til nogle glatte veje, tilføjer han.

På den anden side af weekenden lader det dog til, at temperaturerne stiger igen, lyder vurderingen.

- Umiddelbart ser det ud til, at det kun bliver en kort overgang, at vi får det her kolde pust fra nordøst. Som det ser ud i øjeblikket, bliver det igen varmere, når vi kommer til starten af næsten uge, siger Michael Skelbæk.

- Men jeg vil ikke udelukke, at vinteren igen kan bide sig fast, tilføjer han.