Kom du ikke ind? Hvad så med teknoantropologi?

Mens mange af de mest attraktive studier er propfyldte, er der god plads på en stribe studieretninger. SDU kan lokke med datalogi eller bibliotekskundskab.

Selv om over 23.000 har fået afslag på deres første prioritet, når det kommer til studie, er der stadig håb.

 Mange uddannelser landet over har nemlig fortsat ledige pladser. De kan søges af alle, altså også dem, der ikke oprindeligt har søgt om optagelse.

 De resterende pladser bliver besat løbende. Listen over ledige pladser tæller en lang række uddannelser.
 Her er et udpluk af uddannelser, hvor det endnu er muligt at komme ind:

 * På Københavns Universitet er det stadig muligt at komme ind på blandt andet kemi, fødevarer og ernæring, idræt og fransk sprog og kultur.
 * På Danmarks Tekniske Universitet, DTU, er der fortsat pladser på diplomingeniørstudiet inden for trafik og transport.
 * På Roskilde Universitetscenter er der pladser på blandt andet naturvidenskabelig bacheloruddannelse og humanistisk-teknologisk bacheloruddannelse.
 * På Syddansk Universitet er der fortsat pladser på blandt andet matematik-økonomi, datalogi, religionsstudier og bibliotekskundskab.
 * Aarhus Universitet kan lokke med åbne pladser på blandt andet fysik, matematik, agrobiologi, brasilianske studier og tysk sprog, litteratur og kultur.
 * På Aalborg Universitet er der en stribe uddannelser med ledige pladser. Blandt andre civilingeniør, teknoantropologi, idræt, anvendt filosofi og samfundsfag.
 * Derudover er der åbne pladser på mange af professionshøjskolerne landet over.