Kom ud i den fynske natur med danske digtere

Litteratur og natur er i fokus med det nye projekt Danske Digterruter, som forskere fra SDU står bag. Over hele landet åbner vandrestier i selskab med en række kendte, afdøde forfattere. Fire af ruterne er fynske.

- Ud i det danske landskab og ind i litteraturen på en helt ny måde, lyder sloganet fra Danske Digterruter. 

Et projekt, der er skabt af forskere fra Syddansk Universitet, i håb om at få flere danskere ud i naturen. 

I alt åbner 22 vandreruter over hele landet, hvoraf fire af dem er fynske. Allerede den 18. juni åbner den første fynske digterrute i Svendborg og det bliver i selskab med den afdøde digter Johannes Jørgensen. 

quote Vi lever i en tid, hvor mange heldigvis får øje både for naturens vældige rum og for litteraturens fantastiske muligheder

Johannes Nørregaard Frandsen, projektleder, Danske Digterruter

- Danske Digterruter formidler dansk litteratur i den fri natur på en helt ny måde, hvor publikum får lejlighed til at sanse steder, landskaber og grokraft, som har præget og inspireret dansk digtning og forfattere gennem mere end 250 år, udtaler projektets leder og professor emeritus ved SDU, Johannes Nørregaard Frandsen i en pressemeddelelse. 

På de nye stier vil der være lydposter inspireret af en kendt digter, som vil guide gennem det fynske landskab.

På tur med kendte digtere

Udover ruten i Svendborg vil man til efteråret kunne komme på vandretur med Agnes Henningsen i Kerteminde eller H.C. Andersen, der både lægger historie og litteratur til  vandreture i henholdsvis Faaborg og Odense. 

- Vi lever i en tid, hvor mange heldigvis får øje både for naturens vældige rum og for litteraturens fantastiske muligheder. Det har vi søgt at komme i møde, siger professor og projektleder, Johannes Nørregaard Frandsen. 

Projektet er sket i samarbejde med lokale museer og foreninger, hvor blandt andet Johannes Jørgensen Selskabet og Svendborg Bibliotek har lagt viden til ruten i Svendborg. 

Finansieringen er sket med hjælp fra Nordea-fonden. 

- Danske digterruter vil inspirere alle aldersgrupper til at komme ud i det fri og opleve vores fælles natur og kulturarv, siger Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden.