I det fynske folks tjeneste

Kommentatorer: Vi er ikke venner med politikerne på Christiansborg

De politiske kommentatorer Anders Langballe, Elisabeth Svane og Jens Ringberg diskuterede regeringens seneste udspil, oppositionens rolle og deres egen i forhold til de politikere, de taler med dagligt.

Anders Langballe, Elisabeth Svane og Jens Ringberg diskuterer politik og deres egen rolle i forhold til politikerne på Christiansborg. Foto: TV 2/FYN

Det Fynske Folkemøde er traditionen tro en dag, hvor almindelige mennesker kan møde de folkevalgte politikere helt tæt på, og deltage i diskussioner og debatter.

Lørdag formiddag var der også en mulighed for at blive klogere på det spil, der kører på de indre linjer, når de forskellige partier går i medierne og for eksempel præsenterer nye udspil om skattelettelser.

De tre politiske kommentatorer Anders Langballe fra TV 2, Elisabeth Svane fra Jysk Fynske Medier og Jens Ringberg fra DR gav deres udlægning af det spil som både oppositionen og regeringen kører, når en stor politisk sag er på dagsordnen.

Ikke venner med politikerne

Samtidig kunne tilhørerne få et indblik i de tre journalisters arbejde, når de taler med politikerne på Christiansborg, for at få brugbare informationer til deres politiske analyser.

Det handler om at kunne smalltalke med mennesket bag politikeren, for at få samtalen i gang, men der er ikke tale om at egentligt venskab med politikerne.

- Nogle gange bliver jeg beskyldt for at være for blå og andre gange for rød, men så længe der er den balance, er det fint, siger Elisabeth Svane.

32:40 Luk video