Kommune vil bruge 35 millioner kroner på trafik-handlingsplan

Odense Kommune vil bruge 35 millioner kroner i løbet af de næste tre år på at bekæmpe alvorlige ulykker og dræbte i trafikken. Det kom frem torsdag, da kommunen fremlagde Odenses handlingsplan for trafiksikkerhed i de næste ti år.

-

Odense Kommune vil bruge 35 millioner kroner i løbet af de næste tre år på at bekæmpe alvorlige ulykker og dræbte i trafikken.


Det kom frem torsdag, da kommunen fremlagde Odenses handlingsplan for trafiksikkerhed i de næste ti år.


\"Selvfølgelig kan det virke som utroligt mange penge. Og det er det da også. Men man skal samtidig tænke på, at der jo også bliver sparet mange penge både i kommunen, hos amtet og i staten, når antallet af dræbte og tilskadekomne nedbringes\", siger trafikplanlægger Mette Fynbo fra Park- og Vejafdelingen.


Udrykningsgruppe


Et af de helt nye tiltag i kampen mod trafikdrab er et udryknings-udvalg, der i samarbejde med Odense Politi rykker ud og besigtiger stedet, hvis der er sket et trafik-drab eller et barn er blevet alvorligt kvæstet. Det skal ske senest fem hverdage efter ulykken er sket.


\"Så kan vi selv se, hvad der er anledning til ulykken og tale med de politifolk, der blev tilkaldt. Det kan være meget gavnligt\", siger Mette Fynbo fra Park- og Vejafdelingen.


Reduceres 50 procent


Trafikhandlingsplanen sætter ambitiøse mål, når det gælder nedbringelsen af døde og kvæstede. Begge kategorier skal være faldet med 50 procent i år 2012, hvor tidshorisonten for handlingsplanen slutter.


I 1998/99 var antallet seks dræbte og 70 var alvorligt tilskadekommet. Det tal skal altså reduceres til henholdsvis tre dræbte og 35 tilskadekomne. Målsætningen er, at ingen af de dræbte og maksimalt seks af de alvorligt tilskadekomne må være børn.