I det fynske folks tjeneste

Kommuner må selv betale for seniorjob

De fynske kommuner skal ikke regne med hjælp fra regeringen til at betale regningen for det uventede store antal fynboer, der skal i seniorjob. Kommunerne sparer allerede penge på ordningen, siger fynsk folketingsmedlem.

01:21

1 af 2

Allerede nu er mere end 200 fynboer i seniorjob og i løbet af året vil antallet vokse til omkring 500 forudser de fynske kommuner.

Alle over 55 år er berettiget til et seniorjob, hvis de er medlem af efterlønsordningen. En seniorjobber får overenskomstmæssig løn betalt af kommunerne. Staten yder et tilskud til lønnen, men en medarbejder i seniorjob koster i runde tal en kommune 100.000 kroner.

Hvis antallet når op omkring de 500 på Fyn, vil det koste de 10 fynske kommuner omkring 50 millioner kroner om året.

- Det betyder noget for kommunens økonomi, og det presser os, at antallet er langt større end vi havde regnet med, sagde Torben Lønberg, der er jobcenterchef på Langeland, til TV 2/FYN i mandags.

Billig for kommunerne

Men selvom ordningen er dyr for kommunerne skal de ikke regne med at få kompensation fra staten.

- Jeg synes, at det er en god ordning, der hjælper folk, der har arbejdet og betalt skat et helt år. Kommunerne skulle tænke over konsekvenserne, hvis de ikke tilbyder seniorjob. Når man bliver ledig efter et langt arbejdsliv, så risikerer man at ryge på kontanthjælp eller blive syg, og det er langt dyrere for kommunerne, siger det fynskvalgte folketingsmedlem, Jan Johansen(S), der er medlem af beskæftigelsesudvalget og kommunaludvalget.