I det fynske folks tjeneste

Kompan holder skansen

-

-

Legetøjsfabriken Kompan i Ringe nåede lige nøjagtig sit mål for omsætningen sidste år. Samtidig kom Kompan for første gang i fem år ud med et underskud. 

Virksomheden fik en omsætning på 701 mio. kr, og det er to procent bedre end året før. Årets resultat blev som forventet et underskud på næsten 24 mio. kr.

Kompan måtte i september fyre 38 ansatte i et forsøg på at slanke og rationalisere virksomheden. Og det kostede virksomheden dyrt sidste år.

- 2003 var et omstillingsår for KOMPAN. Selvom vi faktisk nåede vores oprindelige salgsmål for virksomheden som helhed, måtte vi reagere på de ekstremt vanskelige markedsforhold i USA. Vores restruktureringsbeslutning i september betød ekstraomkostninger på 49 mio. kr. til værdireguleringer og personalereduktion, som vi vil se de positive effekter af allerede i 2004,\" skriver Carl Henrik Jeppesen, KOMPANs administrerende direktør, i en kommentar til regnskabet.

Udviklingen i USA er ikke gået som KOMPAN håbede, men til gengæld har virksomheden haft fremgang i Europa.

\"Vi kan glæde os over, at vi fortsat vinder terræn i det europæiske marked. KOMPAN har udviklet sig betydeligt i de seneste år og har i dag markedets bredeste produktsortiment og en solid markedsposition. Det ser vi fordelen af nu,\" siger Carl Henrik Jeppesen.