Konfirmationer koster kassen

Nedtællingen til forårets store konfirmationsræs er i fuld gang, og det bliver en dyr omgang. Konfirmationer har efterhånden karakter af små bryllupper. Sådan lyder det fra Kenneth Petersen, der lever af at arrangere bryllupper og konfirmationer.  

Danskerne fejrer for en milliard kroner

Nedtællingen til forårets store konfirmationsræs er i gang, og det bliver en dyr omgang. Konfirmationer har efterhånden karakter af små bryllupper. Sådan lyder det fra Kenneth Petersen, der lever af at arrangere bryllupper og konfirmationer.  

I år er der cirka 58.000 unge i konfirmationsalderen, og hovedparten ventes at holde en typisk dansk konfirmation med kirkecermoni, fest og blå mandag.

På baggrund af en række undersøgelser, Kenneth Pedersen har foretaget, vurderer han, at de samlede udgifter til tøj, gaver og fester vil løbe op i næsten en milliard kroner. Gennemsnitligt svarer det til, at der bruges 17.000 kroner per konfirmation.

\"Tidligere handlede det mest om, hvorvidt man troede på konfirmationen eller ej. I dag er det blevet legalt at sige, at det er for gaverne og festens skyld\", siger eventmaker Kenneth Pedersen til MetroXpress.