Konfirmationshjælp: Dansk Folkehjælp frygter boom

For første gang i år tilbyder Dansk Folkehjælp konfirmationshjælp i hele landet. Organisationen forventer at se et boom i antallet af ansøgere inden for få år.

Foråret er på vej, og det samme er højtiden for konfirmationer, hvor unge drenge og piger i deres fineste tøj fejres i deres tro.

Som noget nyt tilbyder Dansk Folkehjælp i år konfirmationshjælp til trængte familier, og efterspørgslen er allerede stor.

Indtil nu har Dansk Folkehjælp modtaget 1.210 ansøgninger på landsplan, men kan kun hjælpe 200 familier. 

Fru Nielsens Take Off har fået et afbud til en konfirmationsfest og i stedet for at holde fri, tilbyder cafeen at forære festen til en konfirmand fra en trængende familie.

Kirsten Lindstrøm, daglig leder i Dansk Folkehjælp Odense, frygter, at efterspørgslen af konfirmationshjælp vil stige de kommende år. 

- Det jeg bange for, at den gør i og med, at der bliver flere og flere økonomisk trængte familier, siger hun. 

Dansk Folkehjælp har i mange år givet julehjælp til økonomisk trængte familier. Sidste år lavede organisationen et forsøg med konfirmationshjælp i Lolland-Falster. Det er dette projekt, der nu udbredes til resten af landet.

Modtager 2.000 kroner

Mens efterspørgslen på hjælp stiger, ser Dansk Folkehjælp samtidig, at kravene til en konfirmation bliver større.

- Konfirmationsfester er meget fine og store i dag i forhold til førhen, hvor det var lidt mere beskedent. Alle forældre vil gerne give deres børn en god fest.

Konfirmationshjælpen fra Dansk Folkehjælp af et gavekort på en værdi af 2.000 kroner, der gives til konfirmandens forældre. Forældrene bestemmer selv, om pengene skal bruges til mad, tøj eller gaver.