Kongens Have fredes ikke

Der bliver nu plads til teaterudvidelsen i Kongens Have i Odense. Fredningsnævnet for Fyns Amt har nemlig besluttet, at der ikke er grundlag for at frede haven.

-

Der bliver nu plads til teaterudvidelsen i Kongens Have i Odense. Fredningsnævnet for Fyns Amt har nemlig besluttet, at der ikke er grundlag for at frede haven.

Fredningsnævnet skønner, at Kongens Have ikke rummer væsentlige naturhistoriske værdier. Til gengæld vurderer nævnet, at Odense Teater er en kulturinstitution til glæde for mange mennesker. Teatret har ikke andre muligheder for at udvide end at tage en del af Kongens Have.

Glæde hos teatret
\"Jeg er glad og lettet over afgørelsen\", siger Karl Vinther, der er formand for Odense Teaters bestyrelse. Også teatrets direktør Kasper Wilton glæder sig over, at den 120 millioner kroner dyre udvidelse snart kan realiseres.

Danmarks Naturfredningsforening, der havde krævet fredningen, har dog mulighed for at anke afgørelsen til Naturankenævnet. En afgørelse dér kan tage år.

\"Jeg håber, at naturfredningsforeningen kan se, at det her er en klar afgørelse, og at vi kan samarbejde om udvidelsen\", siger Karl Vinther.

Skyttegravskrig
Kasper Wilton er ked af forløbet forud for dagens afgørelse.

\"Jeg ser stadig teaterudvidelsen som middel til at gøre Kongens Have til det grønne friareal, som naturfredningsforeningen jo også ønsker. Derfor er jeg ked af, at det her er gjort til en skyttegravskrig\", siger han.

Ankesag er tvivlsom
Præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Poul Henrik Harritz ved endnu ikke, om foreningen vil anke Fredningsnævnets afgørelse. Han siger, at det skal drøftes internt først.