Konservative vil nedlægge regionerne

Odense Universitetshospital skal være et af tre nye sygehusfællesskaber.

Regionerne skal nedlægges, og i stedet skal Danmarks sygehuse styres af tre sygehusfællesskaber bygget op om universitetshospitalerne i København, Odense og Århus.

Det foreslår De Konservative, skriver Berlingske Tidende.

Partiet ønsker en ny sygehusstruktur vedtaget inden det næste regionsvalg i 2013.

De fem regioner har kun fungeret i lidt over tre år og har netop fremlagt en gennemgribende ny sygehusplan, men de Konservative vil stadig afskaffe dem.

I deres sted foreslår justitsminister Lars Barfoed (K), at der oprettes tre sygehusfællesskaber med bestyrelser, hvor der både sidder kommunalpolitikere fra området og eksperter.

Regeringspartneren, Venstre, er dog ikke med på idéen. For det første, lyder det fra sundhedsordfører Birgitte Josefsen, glemmer Lars Barfoed, at Aalborg også har fået et universitetshospital.

- På det tidspunkt, man kan vise mig noget, der er bedre end regionerne, kan vi begynde at diskutere det. Det er det her ikke, siger hun.

Dansk Folkeparti tager derimod pænt imod idéen, mens sundhedsminister Bertel Harder (V) kalder forslaget for "lidt drastisk".

Poul Erik Mouritzen, der er professor ved Statskundskab på Aarhus Universitet har ifølge Berlingske Tidende svært ved at se den saglige begrundelse for den konservative reform.

Bent Hansen (S), der er formand for Danske Regioner mener, at forslaget er udtryk for et konservativt parti, der er i meningsmålingspanik.