Korsbåndsskader op på europæisk plan

Det danske medlem af den europæiske trænerkomite, Allan Lund, vil have de mange korsbåndsskader hos blandt andet håndboldklubben GOG behandlet på europæisk plan. Sagen bliver taget op af en ekspertgruppe under EM i Rumænien.

Ekspertgruppe skal kulegrave sagen under EM

Det danske medlem af den europæiske trænerkomite, Allan Lund, vil have de mange korsbåndsskader hos blandt andet GOG behandlet på europæisk plan. Sagen bliver taget op af en ekspertgruppe under EM i Rumænien.

Som omtalt i programmet "Spillets pris" på TV 2/FYN mandag, så har hver femte kvindelige ungdomsspiller i GOG været opereret for en korsbåndsskade. I følge læge Niels Wedderkopp kunne klubben sagtens forebygge de mange ødelæggende skader. Men hidtil er intet sket.

Den danske medlem af Trænerkomiten under det europæiske håndboldforbund, Allan Lund, har bedt en ekspertgruppe, der blandt andet består af læger, om at kigge på problemerne med de mange korsbåndsskader inden for kvindehåndbold.

Ekspertgruppen mødes 15-17. december midt under afviklingen af EM i Rumænien. Gruppen skal blandt andet diskutere forebyggelse af korsbåndsskaderne på baggrund af Niels Wedderkopps undersøgelse.

Ekspertgruppens arbejde under EM skulle gerne munde ud i et seminar om skaderne inden for kvindehåndbold i løbet af næste år.